Főlap Rólunk Szolgáltatásaink Munkáink Blog Magazin Galéria

Rólunk

ZöldMűves Stúdió Kft

A ZöldMűves Stúdió Kft 2015. decemberében alakult. Fő profilját tekintve kerttervezési tevékenységet végző, kétszemélyes kisvállalkozás. A közeljövőben más területek felé is tervezzük kiterjeszteni a működésünket, ezekről bővebben majd akkor írunk ha már aktuálisak lesznek.


Novotny Orsolya

Mi az, ami megérint egy kertben? A növények végtelen változatossága? A színek pompája? Az ötletesség? A fények játéka? Egy nyugalmat árasztó víztükör vagy egy játékosan csobogó szökőkút? Ki tudná megmondani? Ahány ember, annyiféle válasz létezik. Egy biztos, a kert kialakítása művészet. Művészet, amely szépséget közvetít, minden embernek, személyre szabottan. Nincs két egyforma kert, ahogy két egyforma személyiség sincs. Kertet alkotva részesülhetünk a Teremtés csodájában.

Tájépítészmérnökként végeztem a budapesti Kertészeti (ma Corvinus) Egyetem Tájépítészeti, -védelmi és -fejlesztési Karán. Tanulmányaim során a kertek és települési zöldfelületek tervezésére, kialakítására szakosodtam. Tagja vagyok a Magyar Építész Kamarának, tájépítészmérnöki tervezői jogosultsággal rendelkezem. Önálló tervezői tevékenységem mellett, munkáim során számos építész-, belsőépítész- és tájépítész irodával, iparművésszel és kertépítő kivitelező céggel működöm együtt.

Mi a tájépítészet?

A tájépítész azért dolgozik, hogy az épületek, építmények a maguk természetes környezetével, a növényzettel harmóniában, kompozíciós egységet képezve jelenjenek meg. Tanulmányozza, megismeri, figyelembe veszi a táj adottságait, és előnyt kovácsol azokból.

„A tájépítész a társadalmi szükséglet és a táji adottságok közötti harmóniára törekszik.”

Frederik Law Olmstedt, az amerikai tájépítészet atyja


Amivel a tájépítész foglalkozik

  • Vizsgálatok, felmérések
  • Tanulmányterv
  • Megvalósíthatósági terv
  • Programterv
  • Ötletterv, koncepcióterv
  • Engedélyezési terv
  • Kiviteli terv
  • Látványtervezés

Ars poeticámként Barbara Feeley tájépítész szavait vallom:

„Megrendelőimnek a szépséget teremtem meg, így elmondhatom, hogy spirituális értelemben olyan eszközt adok a kezükbe, amely által közelebb kerülhetnek az isteni valósághoz.”

Barbara Feeley